Om e-smart

E-smart är en utbildning för pedagoger verksamma i Nacka kommun. Syftet med utbildningen är att få in IT som ett naturligt verktyg i undervisningen.
E som i e-learning, e som i effektivitet, e som i energi.
E som i elev!

Här bloggar deltagarna om sina erövringar i klassrummet.


torsdag 16 oktober 2008

Vad en E-Smart lärare är?

Jag tycker att en e-smart lärare är en pedagog som använder sig av de it verktyg som finns vid rätt tillfälle, som tex att använda en smartboard projektor och internet uppkopplad dator vid geografi lektioner eftersom de händer rätt mycket i världen så är ofta tryckta kartböcker förlegade vilket inte google earth eller annan information på nätet är, dock gäller det ju att kolla källan så att de stämmer. IT-verktyg kan också med fördel användas när interaktivitet krävs. En e-smart lärare använder sig av it-verktyg när det går men han/hon fastnar inte i tekniken om det skulle krångla utan hoppar då elegant vidare till andra delar av lektionen.

Anders

3 kommentarer:

Sandra Wissting sa...

Du tänker klokt! Ska bli spännande att se vad du hittar på under resans gång.
//Sandra

Anders Simonsson sa...

Tack ;)

marjatta.brandhildh sa...

Bra tänkt Anders! Att använda de IT-verktyg som faktiskt finns är verkligen något att ta fasta på. Såg i NST en artikel om hur Sandra arbetar (fantastiskt) och det är ljusår ifrån våra möjligheter i Sågtorpsskolan där jag jobbar. Efter det kändes det lite hopplöst att ha en vision men ingen teknik att förverkliga den med. Anders gav mig mod att fortsätta att vara visionär med de knappa resurser vi har. Tack! Två andra viktiga saker i Anders tankar om e-smart lärare: Kolla källan är den ena och aktualiteten den andra. Är ganska ny lärare och lärde mig på LHS att alltid infoga hela webbadressen samt datum på det jag använder. Har visat sig vara värdefullt. //Marjatta