Om e-smart

E-smart är en utbildning för pedagoger verksamma i Nacka kommun. Syftet med utbildningen är att få in IT som ett naturligt verktyg i undervisningen.
E som i e-learning, e som i effektivitet, e som i energi.
E som i elev!

Här bloggar deltagarna om sina erövringar i klassrummet.


måndag 20 oktober 2008

En e-smart lärare är för mig...

...en pedagog som ger sina elever möjlighet till inspirerande och motiverande undervisningsmaterial. I dagsläget så får våra elever mycket input just från media via dator/tv/mobil m.m. En e-smart lärare har rätt bra koll på vad som är aktuellet just nu och vet hur man ska använda sig av tekniken på bästa sätt.
Jag tycker även att det är viktigt att lära eleverna att vara källkritiska. Ett bra exempel är Wikipedia som många elever söker på inför olika inlämningsuppgifter, att de har kunskapen att allt som är skrivet där inte behöver vara 100%-ig fakta, vem som helst kan skriva där.
Sedan håller jag med Anders om att man som e-smart lärare väljer sina tillfällen att utnyttja IT-verktyg, när det har en bra funktion och syfte.

1 kommentar:

Sandra Wissting sa...

Absolut, det finns så många möjligheter att utnyttja. Att våga vägleda bland dem tillhör lärarjobbet 2008, enligt mig. :-)
/Sandra