Om e-smart

E-smart är en utbildning för pedagoger verksamma i Nacka kommun. Syftet med utbildningen är att få in IT som ett naturligt verktyg i undervisningen.
E som i e-learning, e som i effektivitet, e som i energi.
E som i elev!

Här bloggar deltagarna om sina erövringar i klassrummet.


onsdag 1 april 2009

E-smart,Onenote och penna.

Kursen lider mot sitt slut och jag tänkte redovisa hur jag har haft användning av E-smart datorn, framför allt one-note och pennan. 
E-smart:
Är enormt tacksam för att jag fick möljigheten att gå denna kurs. Haft enormt kul och lärt mig så otroligt mycket. Framför allt har jag uppnått det som jag tycker är huvudsyftet med kursen att använd IT som ett verktyg i min och elevernas pedagogiska vardag. Nu ska jag bara se till att det smittar av sig på hela mitt arbetslag.
One note: 
Skulle ha svårt att klara mig utan det just nu. Alla lektionsplaneringar och anteckningar från olika möten ligger samlade här. Hade personalmöte där jag förde hela mötet om en kommande redovisning vi ska ha med F-3 på Skuru Skola med datorn och en projektor i One note. Jag hade tidigare mailat ut frågor som jag katigoroserat i one note. Med hjälp av pennan hade jag ritat upp skisser och skrivit stöd anteckningar. Jag förde protokoll med hälp av flickar. Tror att det var både uppskattat och att intressant för mina medarbetare. 

Pennan: 
Penna har jag använt i undervisning samt när jag sitter i möten. I undervisningen är det ett roligt sätt att interagera med eleverna på projektorduken. Har dock inte kommit igång fullt så mycket som jag önskat med penna men jobbar hela tiden med att bli bättre på det.
Datorn i sig följer med mig så gott som hela dagen kommer efter påsklovet bli ännu roligare då vi äntligen får en takupphängd projektor i ett av klassrummen imorgon! En perfekt kursavslutnings present!
Jag har använt pennan till att navigera när jag har skärmen liggandes, skriver med "det digitala tangentbordet", rita under lektioner, precis som Therese har jag ritat ritningar i One-note.

Redovisningen imorgon: 
Ser enormt mycket fram emot morgondagen. Dels att för redovisa mitt projekt men framför allt att ta del av alla andra kursdeltagares redovisningar. Förstå hur E-smart vi kommer bli imorn!! Syns då!

Jaha, då var det dags att summera denna kurs. Vi får se hur det går i morgon på redovisningen. Det ska bli spännande att lyssna till er andra och se hur ni jobbat med datorn.
Själv så känner jag att det har kommit en del små aha upplevelser under resans gång.
Lycka till/ Anna

måndag 16 mars 2009

E smartmässan

Hej alla hur går det med planeringen av Esmart mässan. Hur kommer ni att presentera era arbeten. För min del blir det nog mycket power point. hoppas att det går bra för er alla.

Peter N

torsdag 12 mars 2009

Pennan

Måste tyvärr skriva att jag inte har kommit igång med att använda pennan regelbundet. Har använt den i one note vid olika möten. Har försökt att ändra i datorn så att man kan skriva med locket nedfällt när projektorn är på. Jag har inte lyckats med det trots instruktionen vi fick på mailen. Tror att det skulle vara lättare att komma igång med "pennanvändandet" då. Dessutom är det väldigt jobbigt att skärmen är så känslig, pennan far lätt iväg.När jag läst andras bloggar har jag definitivt blivit mer intresserad av att komma igång. Pennan är säkert ett mycket bra redskap när allt tekniskt fungerar.
Pennan
För mig har det varit svårt att komma igång med pennan. Blir saker och ting inte gjorda med en gång så blir ibland startsträckan alltför lång för mig.
Strax före jul hade jag en idé om att barnen skulle använda pennan för att kryssa av olika arbeten som var klara, bilden skulle då kunna ses via projektorn. Då uppstod naturligtvis problemet med att bilden slocknade på vita duken när jag fällde ner locket. Därmed gick den idén i stöpet.
Även dagen efter var tanken att jag skulle ha använt pennan för att under genomgången anteckna saker på ett power point program med bilder som jag förberett. Av det blev intet.
Därmed var pennan ett minne blott.
Ett par gånger den senaste veckan har jag med hjälp hemma försökt att följa de två instruktionerna för hur man kan få pennfunktionen att fungera på projektorn, efter att man fällt ner locket. Trots det fungerar det fortfarande inte. Kan det bli bättre?
Min förhoppning är nu att komma igång med pennan igen efter nästa workshop med one note.
/Liv Merete

Pennan

Jag har inte använt pennan så mycket som jag velat. Största anledningen har varit att jag inte har kunnat fälla ner locket när projektorn varit igång. Jag hoppas på att kunna ordna det nu med hjälp av Kerstins instruktioner och då kommer pennan att vara mycket användbar t.ex på engelskalektioner och vid redovisningar både för eleverna och för mig. Mina elever är mycket duktigare än jag på att använda pennan vid uppfällt lock så de använder den ganska ofta. De använder också pennan när de vill göra illustrationer för hand till någon artikel till vår klasstidning. Själv har jag använt den ibland för anteckningar när jag varit på möten.
Synd att pennan bara fungerar på engelska när man vill ha maskinskriven text istället för handskriven./Anneli

måndag 9 mars 2009

Pennan

Penna på min dator!
Helt underbart att kunna jobba sig fram med hjälp av pennan, gjorde en power point och skrev med penna, klart och tydligt!! Jag väntar nu bara på min kanon så kommer nog det bli ännu bättre i OneNote.

Jag har använt penna:

  • Att skriva i mina power points
  • Att skriv signatur när jag skriver e-post (snyggt)
  • När jag skickade handskriva mail...hur går det där till fick jag till svar!?
  • Att göra ritningar i OneNote

söndag 8 mars 2009

pennan

Jag använder ofta pennan då jag sitter och arbetar med datorn på andra platser än vid skrivbordet.
Det fungerar väldigt bra när man har lärt sig .
Jag har också använt den när jag läst elevarbeten.
Med smartboard i klassrummet har det inte blivit av att använda pc-pennan i undervisningen.
Agneta
Använda pennan!

Jag tillhör de som inte har kommit igång att använda pennan. Därför har det varit intressant att läsa alla andras inlägg och se vilka möjligheter som finns. Man verkar kunna göra allt (nästan) med pennan. Får fundera lite hur jag ska börja...

Det jag har märkt hos barnen är att de är oerhört imponerade av både pennan och den vridbara skärmen. Jag ska nog passa på att utnyttja det när motivationen tryter vid något "tråkigt" moment. Annars skulle jag kunna tänka mig att träna algoritmer med mina 4:or eller kanske som ett moment i bokstavsinlärning om jag får en åk 1:a nån gång.

Sabina Zetterberg

Mer om pennan

Glömde skriva att eleverna var klart imponerade av pennan.

The pen!

Från första början har jag varit såld på pennan. Som vanligt när det gäller mig lägger sig den första entusiasmen en smula efter ett tag. Jag använder pennan till att rita (blir inte så snyggt, inte pennans fel) och skriva t ex namnteckning vilket är suverent. Pennan funkar bättre för mig än musplattan (heter det så) men jag störs av att det är ganska långsamt att använda pennan (är en driven sekreterare i botten) och att skärmen rör sig när man trycker med pennan så exaktheten blir lidande. Ett nytt sätt att använda pennan som jag kom på just nu är att när jag vaknar på natten och kommer på idéer så skriver jag in dem direkt i datorn med pennans hjälp istället för på papper. Då slipper jag göra jobbet två gånger. Kanon. Ska börja sova med tabletten...

fredag 6 mars 2009

Penna + pc

Att ha en penna till min dator är ju super! När jag fick min dator från skolan i början av höstterminen blev jag överlycklig! Vilken lyx!

Jag har använt pennan väldigt mycket.
Jag har ritat roliga veckoplaneringar till barnen.
Roligt att använda när man skickar majl, lite personligt att skriva sitt eget namn med pennan.
Använder även den då vi har genomgångar i matematik, svenska. Skriver matteupgifter, "regler" mm.
När vi nu har vår rymdtema har vi tillsammans med barnen gjort gemensamma tankekartor.
Barnen tycker det är oerhört roligt när jag skriver fel och tar fram suddet!

När man gör tankekartor är det smart att använda pennan till, man kan alltid komma tillbaka och se vad vi gjort och se efter ett avslutad tema vad mer vi har lärt oss, använd olika färger så man enklast ser.
Vi kan även hänga gubbe ibland, roligt när man kan måla och färglägga.
Det gäller att använda sin fantasi, pennan funkar till allt!

torsdag 5 mars 2009

Tablet pc pennan

Jag har inte använt pennan så mycket ännu.
Jag kommer att ha stor användning för den i klassrummet.
Jag kommer använda den för att hjälpa elever som är borta.
Genom att spara anteckningarna.
Peter N
Användning av pennan.
Helt ärligt så har jag inte använt pennan speciellt mycket. Använde den faktiskt i morse på hemkunskapen då vi gjorde olika tallriksmodeller. Tog datorn i stället för tavlan till hjälp. Jag har samma lektion vid två olika tillfällen och då var det lätt att spara anteckningarna till nästa tillfälle. /Anna
Hur jag använder pennan till min tablet-pc.

Dels så har jag börjat använda pennan som skrivverktyg när jag sitter på möten istället för att skriva på tangentbordet, fördelen är att jag kan rita och göra fiigurer samtidigt, nackdelen är att de inte går att formatera till vanlig skrivmaskins text ialla fall fattar jag inte hur man gör.

Det som händer mycket är dock att barnen på fritids tycker att de är roligt att använda pennan och rita i onenote vilket de har använt rätt flitigt.




Här har vi en elev, Liya, som ritat direkt på datorskärmen med pennan detta är en del av bilden

onsdag 4 mars 2009

Pennan

Än så länge har jag inte använt pennan så mycket som jag skulle vilja. Det beror till största delen på att jag inte känner mig helt säker på det. Att skriva med pennan tycker jag är jobbigt, det ser ut som ett litet barn är igång och kladdar. Ibland använder jag pennan för att bläddra bland mappar och flikar. Även när jag surfar är ibland pennan bättre och enklare att använda än att skrolla med musen. I klassen har jag vid en gemensam sökning på nätet markerat och ringat in ord för att lätt synliggöra för eleverna det viktiga i texten.

Jag skulle som sagt gärna använda pennan mer. Det vore mycket intressant och se resultatet av att kommentera och rätta elevers texter med pennan - är det ett bättre alternativ? Men i min nyfunna roll som e-smart lärare är det väl bara att testa, använda, utvärdera och förändra efter behov. /Lina

Blogguppgiften - "Pennan"

Pennan ja…..för min del försvann den ju snopet nog vid samma tillfälle som vi fick våra snygga datorer tilldelade. Hmm..det tog ett tag innan jag fick en ny…. Har provat den lite till och från, den känns spännande men jag känner också att jag vill få mer tid att lära mig funktionerna …har i alla fall en vision klart för mig hur jag ska använda pennfunktionen. För min del tycker jag att Pelle Brändén, Rosendals gymnasium i Uppsala som jag vid två tillfällen har fått möjlighet att lyssna till hans erfarenheter hur han använder sin Tablet-PC i undervisningen. Mycket inspirerande och tankvärt arbetssätt, som jag tycker är innovativt och estetiskt tilltalande… är såld på att prova det för jag tror att det skulle passa väldigt bra i slöjden som t ex vid vyritning och hur man sätter ut måttangivelser och mycket annat.
Visst ska det vara Tablet-PC och varför inte göra en specifik fördjupningskurs så att ”pennan” får ett fortsatt liv trots all tangent tryckande och en fin motorisk träning av handen!!
Det känns verkligen som om jag också borde kommit igång bättre med pc-pennan mer konkret.
Användningsområdet är ju givet när man t ex ska rätta och kommentera skrivuppgifter. Ofta ber jag elever maila in uppsatster men sitter ändå och skriver ut och lämnar tillbaks pappersvägen. Ska helt klart försöka få in det under resten av terminen. Måste börja någonstans här för annars blir det inte av tyvärr. Det har strulat några gånger och då har man/jag inte haft ork och tid att göra om eller lära sig göra rätt.

tisdag 3 mars 2009

Skäms...

Jag skäms verkligen över att erkänna det, men jag är otroligt dålig på att använda mig av pennan i min undervisning.

Hittills har jag förberett PPT:s till mina lektioner och öppnat tomma Word-dokument som jag skrivit korta anteckningar i. Istället för att skriva på tavlan.

Orsaken är enkel, jag är inte tillräckligt säker på hur jag ska använda mig av den. Tycker mest att de ser slarvigt och kladdigt ut när jag skriver...måste ta mig i kragen och bli mycket bättre.
Idén med pennan är ju egentligen så enkel...
Jaha, då var det dags att skriva här igen. Jag minns inte ens när jag skrev här sist.
Vår uppgift är ju att reflektera kring PENNAN.
Jag tycker att det inte är så viktigt att datorn har en penna. Min gick sönder när jag lät eleverna använda den på våra klassråd. Den var rolig att använda i just sådana sammanhang.
Jag fortsätter imorgon och skriver lite till, vi måste ut ur salen./Stella
"Pennan"
Bästa gången hitintills var när vi gjorde en minmap om vad man skulle ha med i sin PPT om ett land i Europa. Jag hade gjort en förlaga med lite tomma ovaler, visade med kanonen och skrev i med pennan de rubriker vi skulle ha med.

Hur använda pennan på tablet-pc?

Det sätt jag har använt pennan på, är att eleverna har mailat in texter till mig, som jag har kommenterat och bedömt med hjälp av pennan direkt på skärmen, väldigt smidigt och effektivt, slapp en massa utskrifter.

/Magnus

Tablet.............pen?

Jag har inte använt tablet ännu....jag har planerat att använda den när jag lär ut matematik.
Min nästa lektion som jag just nu förbereder handlar om geometriska former.
Jag tänker att tabletten måste vara bra att använda när jag visar hur eleverna ska rita, mäta och identifiera sida och vinkel.
Om det fungerar bra eller inte kan jag inte helt sanningsenligt säga. Jag utgår från att det ska bli tydligt och lätt att hantera för mej som pedagog och därmed detsamma för eleverna.
............att tabletten är bra när pedagogen ska visa och lösa matematiska problem är jag nästan säker på.
Rolig för ettor att få rita en bild på sig själva också .........
Mera work shops för att lära sig om hur jag hanterar tabletten är viktigt.
/Camilla

söndag 1 mars 2009

Det närmar sig...

Hoppas att ni alla haft ett skönt sportlov. Nu börjar det närma sig. Snart är vi klara med denna kurs och springer ut som ännu mer e-smarta lärare än vi var tidigare. Jag känner mig verkligen nöjd med det arbete jag valde att göra med min klass. Wikisen har gett mersmak på många sätt. Det ska bli kul att dra igång SkolpotalN till hösten och då använda sig av det vi lärt oss här. Ser fram emot seminariet på tisdag. Det ska bli spännande att se vad ni andra i min grupp har gjort.

Anna BB
Efter genom gången på e-smart så var det bara att sätta igång!
Vilket bra redskap Photo Story är!
Efter ett kort intro så var alla elever igång(nu skulle jag varit med i 1:1).
Alla ville ladda ner musik och plocka bilder ur vårt arkiv (jätte kul).
/Therese

tisdag 17 februari 2009

Bättre förutsättningar!

Nu har jag fått riktigt bra tekninska förutsättningar! Nu har jag haft kanon i taket i snart en månad, ljudet inkopplat och en praktisk hög rullhurts att ha min bärbara på. Det som är mest fascinerande är att jag använder detta varenda dag! I början var det mest planerade genomgångar, men allt oftare uppstår spontana situationer där det är bra att visa med kanonen. Detta är intressant eftersom jag tidigare år använt datorer och It ytterst lite. Tänk vad snabbt man vänjer sig bara man upptäcker fördelarna!

Jag märker också utvecklingen hos mina elever. Nu jobbar alla utan problem i PowerPoint, lägger in bilder i vår wiki och håller på att lära sig PhotoStory. De lär sig snabbt och tycker att det är jätteroligt. På fredag ska vi lämna in vårt bidrag till skolans It-utmaning "En leksaks livsöde" så just nu är det en febril aktivitet. Vi vann i höstas och det skapade mersmak...

Sabina Zetterberg

torsdag 12 februari 2009

E-smart tankar

Så, nu närmar man sig slutet. Pust. Mycket info har man fått.
Har fått en del inspiration från passen vi vart på. Blev helt frälst på google earth och photo story! Har lite mer tankar hur jag ska använda dessa i undervisningen dvs när jag fått min kanon. Nu är det inte så spännande när jag inte har ljud!!! Blir galen!

tisdag 10 februari 2009

Photostory...jippi!

Redan innan jag blev antagen till kursen så hade jag siktet inställt på att lära mig och använda mig av photostory. Ett program som jag hört av andra kollegor var riktigt uppskattat av både personal och elever.

Äntligen har jag fått testa på arbetssättet, som visar sig vara enkelt, roligt, ge fina effekter och bildspel. Att det sedan går att ladda ner gratis på microsofts hemsida gör inte saken sämre. Det enda som krävs är tid i datasalen...och en idé till en story.

måndag 9 februari 2009

Jag skriver mitt tredje inlägg och relekterar här över min egen esmart-utveckling som startade från ingenting och nu har blivit till en större vardag vissa dagar i veckan. Mina idee´om hur jag ska utveckla mitt eget IT-användande i klassrummet har nu stannat vid egna program. En esmart pedagog gör egna program som fyller syften klassen har behov av, mina program är i all enkelhet så som power point program för inlärning av begrepp och symbolik.
Första inlägget handlade för mej om att bli mera aktiv och effektiv som esmart pedagog, andra om kommunikation på nätet med föräldrar och elever samt om motivation och sista om att hitta bra program för elever att träna på hemma och att skapa egna.
Ettorna kan ännu inte skriva mycket men de har förstått tanken med wikisen och de visar intresse och kan kanske såsmåningom komma med egna idee´r.
/Camilla

fredag 6 februari 2009

ClipArt på wiki

I veckans uppgift på vår wikisida havsresan.wikispaces.com skulle barnen lägga in bilder på olika saker. Jag har gjort en länksamling till barnen på klassens hemsida och vi har pratat om lagliga bilder. De har väldigt svårt att förstå att det inte bara är att ta vilken bild som. Vi har pratat mycket om upphovsrätten, men ämnet måste ständigt upprätthållas. Det finns ju så många häftiga bilder som man inte får använda!!

När barnen kom på att det fungerar att ta bilder från ClipArt tog det ett tag innan vi tillsammans kom på hur man skulle göra för att klistra in dem på wikisidan. Det var kul att tillsammans kunna lösa problematiken. Dessutom de som lärde sig snabbt kunde hjälpa sina kompisar. Härlig utveckling! /Lina

torsdag 29 januari 2009

Har missat att vi ska skriva inlägg på denna blogg ang esmarta lärare. Var på Google Eart seminariet förra veckan och blev bara yr! Nästan lite illamående. Men men, tycker att det går lite för fort ibland. Vad ska vi använda allt till. Hinner inte riktigt smälta allt som vi går igenom, det skulle vara bra med ett repetitionspass.

Har i allafall kommit igång med mina 7:or och deras filmer i Photostory, i morgon ska de läsa in sina texter. Bildletandet är klart.

onsdag 28 januari 2009

Äntligen kommer jag in! Ingen aning om varför det inte funkade, men fick hjälp igår av Sandra och Kerstin. Så nu är jag på banan igen! Kanonbra Workshop igår om Google Earth. Kom hem med huvudet sprängfyllt av nya tankar, ideér och huvudvärk. Det var mycket att hålla reda på. Ni som ska gå imorgon har något att se fram emot...

Vill också tala om att nu rullar min wiki på, det är jättehärligt att se vad mina 4:or kan åstadkomma. Jag får bara positiv respons från dem så nu kör vi hårt!

Sabina

tisdag 27 januari 2009

Inspirerad!

Efter förra veckans workshop känner jag mig på gång igen, har lyckats boka in datasalar till några tillfällen.
Jag gillade upplägget med att titta på google earth, hitta.se, screenhunter m.fl. och funderar på att göra ett liknande upplägg på morgondagens datapass.

Har redan visat flera av sidorna för mina kollegor som blivit lika inspirerade som mig.
Nu hoppas jag att det kommer att bli lika uppskattat bland mina elever imorgon.

torsdag 22 januari 2009

Framtiden enligt KK-stiftelsen

Detta inlägg är publicerat på KK-stiftelsens hemsida av Stefan Pålsson. KK-stiftelsen stödjer bland annat IT-utvecklingen inom skola och utbildningssektorn och vill bidra till långsiktig kunskapsuppbyggnad om lärande och IT. Som vanligt blir man intresserad av vad som lyfts fram av KK-stiftelsen som ett framtidsområde, och den här rapporten ligger på hårddisken i skrivandets stund.

I inlägget presenterar Stefan Pålsson kortfattat rapporten, och pekar ut följande teknikområden som kommer förändra och driva utvecklingen inom undervisning och lärande:
1. Mobiltelefoni - där utvecklingen går mot multimediala enheter som alltmer liknar datorer. Här är iPhone ett tydligt exempel.
2. Datormolnet - blir allt viktigare och innebär en rejäl utmaning för hela det traditionella utbildningssystemet.
3. Geokodning - kan hanteras av allt fler enheter, bland annat mobiler och digitalkameror, och får nya användningsområden. Mer än 100 exempel finns samlade på Delicious.

4. Den personliga webben - det blir allt enklare att skräddarsy informationsflödet efter eget behov och intresse, bland annat med hjälp av RSS och sociala medier som Twitter, Facebook och Flickr.

5. Den semantiska webben - har det talats om länge, men nu tycks den vara på gång. En sex minuter lång video på Youtube förklarar på ett tydligt sätt vad det hela handlar om!

6. Smarta objekt - knyter samman verkligheten och nätet med hjälp av RFID, smartcards och andra tekniska lösningar.


Stefan Pålsson fortsätter:
Den växande globaliseringen, den ökade betydelsen av kollektiv intelligens, samt spridningen av datorspelande och visualiseringverktyg lyfts fram som viktiga trender.   

Horizon Report betonar att de studerande behöver utveckla sin digitala intelligens och få en undervisning som i möjligaste mån tar hänsyn till deras olika förutsättningar och behov. Och det blir allt viktigare att utbildningarna - och lärarna - kan dra nytta av de sociala medierna i undervisningen. Dessutom kommer det att krävas nya sätt att mäta lärandet som tar sin utgångspunkt i själva lärandeprocessen.


Låter som en spännande läsning, och en rolig utmaning att försöka förmedla dessa synsätt ovh kreativa tankar till mina kollegor och kontakter. Det är oftast i det mötet som roliga uppslag och intressanta lektioner föds - klassisk pedagogik möter ny teknik. 

onsdag 21 januari 2009

Häftigt med google earth! Fast svårt är det att ställa in bra bilder.
Barbro Skoglund

tisdag 20 januari 2009

okej, nu känner jag att jag också måste bidra med något inlägg i den här bloggen.
jag har precis kommit hem efter en inspirerande Google earth workshop. Det var riktigt roligt att göra sin egen powerpoint presentation med hjälp av Google earth och screen...nånting.
Jag tänker nu i nya banor när det gäller klassens Europa arbete som vi ska göra efter påsk.
vi får se vad det blir.
Nu går jag och äter middag. /Stella

fredag 16 januari 2009

Nu är jag igång......

Jag har tänkt på vad en e-smart lärare kan vara.
Har helt låst fast mej vid att det är en lärare som letar bra program att använda i pedagogiskt syfte. Nu har jag lärt mej att det också kan vara en lärare som skapar egna uppgifter med datorn till hjälp.
Jag har erfarit att bilder är bra och effektivt med ettor och jag kan förstå att den wikis som jag skapat för klassen skulle passa bäst i högre åldrar. Jag är optimist och engagerar mej just nu i att få igång en kommunikation via min sida med föräldrar som kan och vill arbeta med läxor på sitt barns sida. Vet ej hur föräldrarna kommer att tycka att det är eller om de ens är intresserade av att prova....

onsdag 7 januari 2009

Nya tag

Nu är det nytt år och nya tag som gäller. Tyvärr har det inte funnits så mycket tid till bloggande, men jag ser fram emot en ändring. Under hösten har däremot arbetet med IT i klassrummet gått framåt och det är även där som jag lagt min energi. Jag har skrivit om detta på kurshemsidan och där finns även en länk till klassens wikisida. Vi började arbeta med denna innan jul och nu under våren kommer det bli ytterligare intensivt arbete på vår sida sida som handlar om "havsresan" (En skrivuppgift som skrivs i kapitel. Det går ut på att eleverna ställs inför nya möten och händelser allt eftersom). Det kommer bli spännande att se vad som händer och hur arbetet med wikin kommer att utvecklas. Jag ser fram emot vårens alla IT upplevelser.../Lina

söndag 4 januari 2009

Äntligen!!!

Har ett antal gånger försökt komma in och skriva. Det visade sig att jag har två inloggningar men att det bara är den ena som tillåter mig att delta. Nu gäller det att komma ihåg den rätta i fortsättningen. Det är mycket nya saker att komma ihåg, bloggar, e-smart sidan, klassens wikis osv. Nu gäller det att fokusera. För er som inte ordnat mobilt bredband så är det toppen. Satt t ex på dotterns skridskoträning en tisdag och svarade på mejl. Balett-träningen på fredagarna är en bra tid för veckobrev om det inte hunnits med ännu. Har dessutom åkt längs E 4:an och surfat. Det funkade lite si och så, men ändå... Kan tipsa om Phone House som låter en prova olika mobila bredband i 10 dagar innan man behöver bestämma sig. Vi har ett lantställe i Östergötland. Dit tog vi med oss "dongar" från 3 olika operatörer och det var bara en som fungerade något så när. Det var ICE.NET som använder sig av NMT-nätet.