Om e-smart

E-smart är en utbildning för pedagoger verksamma i Nacka kommun. Syftet med utbildningen är att få in IT som ett naturligt verktyg i undervisningen.
E som i e-learning, e som i effektivitet, e som i energi.
E som i elev!

Här bloggar deltagarna om sina erövringar i klassrummet.


onsdag 1 april 2009

E-smart,Onenote och penna.

Kursen lider mot sitt slut och jag tänkte redovisa hur jag har haft användning av E-smart datorn, framför allt one-note och pennan. 
E-smart:
Är enormt tacksam för att jag fick möljigheten att gå denna kurs. Haft enormt kul och lärt mig så otroligt mycket. Framför allt har jag uppnått det som jag tycker är huvudsyftet med kursen att använd IT som ett verktyg i min och elevernas pedagogiska vardag. Nu ska jag bara se till att det smittar av sig på hela mitt arbetslag.
One note: 
Skulle ha svårt att klara mig utan det just nu. Alla lektionsplaneringar och anteckningar från olika möten ligger samlade här. Hade personalmöte där jag förde hela mötet om en kommande redovisning vi ska ha med F-3 på Skuru Skola med datorn och en projektor i One note. Jag hade tidigare mailat ut frågor som jag katigoroserat i one note. Med hjälp av pennan hade jag ritat upp skisser och skrivit stöd anteckningar. Jag förde protokoll med hälp av flickar. Tror att det var både uppskattat och att intressant för mina medarbetare. 

Pennan: 
Penna har jag använt i undervisning samt när jag sitter i möten. I undervisningen är det ett roligt sätt att interagera med eleverna på projektorduken. Har dock inte kommit igång fullt så mycket som jag önskat med penna men jobbar hela tiden med att bli bättre på det.
Datorn i sig följer med mig så gott som hela dagen kommer efter påsklovet bli ännu roligare då vi äntligen får en takupphängd projektor i ett av klassrummen imorgon! En perfekt kursavslutnings present!
Jag har använt pennan till att navigera när jag har skärmen liggandes, skriver med "det digitala tangentbordet", rita under lektioner, precis som Therese har jag ritat ritningar i One-note.

Redovisningen imorgon: 
Ser enormt mycket fram emot morgondagen. Dels att för redovisa mitt projekt men framför allt att ta del av alla andra kursdeltagares redovisningar. Förstå hur E-smart vi kommer bli imorn!! Syns då!

Inga kommentarer: